2017 Workshop Bossche bollen maken maart

IMG 7919 600

IMG 7923 600
IMG 7922 600 IMG 7923 600
IMG 7925 600 IMG 7932 600
IMG 7936 600 IMG 7939 600
IMG 7941 600 IMG 7942 600
 
 
Soezenfestijn bij Boheemen
 
Ik heb in mijn leven nooit zoveel zoetigheid bij elkaar gezien, denk ik. Slagroom, chocolade, harde wener deeg, fondant, suikerroosjes,
Zwitserse room, het hield niet op. Waar gebeurde dit alles? Bij banketbakkerij Bohemen aan de Laan van Nieuw Oost Indië in Den Haag.
Via de PV verscheen op mijn beeldscherm de e-mail dat er een workshop Bossche Bollen zouden worden gegeven geven bij Bohemen.

Bohemen is een begrip in Den Haag, vooral om de Bossche bollen, dus natuurlijk gaf ik me daar voor op! Samen met een introducé hebben we genoten van de avond.

Onder alziend oog van twee door de wol geverfde enthousiaste banketbakkers zijn we begonnen om van harde wener deeg de basis te maken voor een profiterol taartje (kleine chocolade soezen gestapeld).

En om dat we toch een slordige 6m2 deeg hadden, hebben we gezamenlijk koekjes staan steken, maantjes, konijnen, hartjes, sterren, kuikens… you name it!

Onderwijl werd het soezendeeg gemaakt, een kookdeeg van water, boter, meel.

Omdat in de oven het water verdampt, bakt dit deeg met grote “gaten”en krijg je een krokante buitenkant, en bijna geen deeg in het midden, ideaal om te vullen dus.

Ooit van een tijgersoes gehoord, ik niet. Maar we hebben deze wel gemaakt.

Voeg slagroom, fondant, chocolade, Zwitserse room en bananen toe aan het geheel en wij liepen die avond naar de tram met 12 Bossche bollen, 6 bananen/mokka eclairs, 2 profiterole taartjes, 2 zakken vol met koekjes, en soezen die we thuis konden invriezen voor later gebruik.

De volgende dag heb ik een groot gedeelte gedeeld met collega's op kantoor. Zij vonden het lekker. Kortom, het was een feest!

woensdag 29 maart 2017

Willow Martin