Fotogalerijen

Paintbar workshop 15 mei 2018

Donderdag 15 mei 2018 was er een workshop Paintbar. Hier werd geschilderd (één van de Dikke Dames) en iedereen kwam met een leuk schilderij thuis.

2018 afrikaanse beelden maken

Op 5 juni werd de workshop Afrikaanse beelden gehouden

2018 workshop Indonesisch koken

op 19 april 2018 werd de workshop Indonesisch koken gehouden.

Jubileumfeest 70 jaar PVBZK 2016

View the embedded image gallery online at:
https://www.pvbzk.nl/index.php/fotogalerijen#sigProId604f39018a

Op 30 september vierde de PV BZK haar 70 jarige verjaardag

Afscheid Joyce Djasian

Op 29 januari nam Joyce Djasian na ruim 40 jaar afscheid van het secretariaat van de Personeelsvereniging BZK

Dagtocht Kleve en Nijmegen op 3 oktober 2014

Op vrijdag 3 oktober 2014 werd door de PVBZK een DAGTOCHT KLEVE georganiseerd.

Vanaf het station Den Haag CS werd op tijd vertrokken en via een ophaalstop in Zoetermeer koers gezet richting Duitsland. In een afnemende mist met een opkomende zon zag de dag er stralend uit en dat bleef ook zo.

Kleve

Aangekomen in Kleve kwam de domper hard aan: Het was ‘Eenheidsdag’ in Duitsland waardoor alle winkels gesloten waren. Het verklaarde ook gelijk waarom we onderweg zoveel Duitsers op weg naar Nederland waren tegengekomen. Gelukkig was de beloofde Konditorei met koffie en appelgebak wel geopend.

Daar werd ook een alternatief plan gesmeed om er toch voor iedereen een gezellige dag van te maken: na een rondje Kleve zouden we naar Nijmegen rijden.

Na de Kaffee mit Kuchen bezochten sommigen het Koekkoek-museum, dat eerder dan normaal haar deuren had geopend. In het museum, waarvan het interieur al prachtig is, zijn vele schilderijen van de vermaarde Nederlandse schilder B.C. Koekkoek te bewonderen. Andere deelnemers maakten een tochtje door de stad. Hierna werd onze reis vervolgd naar het volop bruisende Nijmegen.

Nijmegen

Onderweg naar Nijmegen werden een paar belangstellenden ‘gedropt’ bij het Museum Kurhaus even buiten Kleve, Zij zouden later op eigen gelegenheid naar Nijmegen komen.

De Gelderse economie deed goede zaken, met al die ambtenaren en Duitsers die naar Nijmegen uitgeweken waren. In hoedenwinkel Cappello werden hoedjes gepast, de galeries werden goed bekeken, het weer was prima voor een lunch en koffie op de vele terrasjes en een wandelingetje door de vele gezellige straten en winkeltjes. Hier in Nijmegen vonden we gelukkig ook nog veel andere winkels dan de geijkte winkelketens die je tegenwoordig overal vindt.

Precies op de afgesproken tijd (om vijf uur) zat iedereen weer bepakt en bezakt in de bus en kon de terugreis beginnen. Rondom mij werd menig ‘uiltje geknapt’ en na een tussenstop in Zoetermeer stonden we om 19.15 uur weer op het busstation van Den Haag CS.

Chapeau voor de flexibiliteit van zowel buschauffeur Theo van busonderneming ‘Van Meerkerk’ als van de deelnemers.

Ik heb een gezellige dag gehad en aan de reacties te merken, was ik zeker niet de enige.

Tot een volgende trip naar het bruisende Kleve!!!

Wilma den Heijer.

 

Vaartocht door het Westland juni 2014

KORT VERSLAG VAARTOCHT VAN DE NIEUW-ONTDEKTE ROUTE NAAR HET WESTLAND.

Een groot gedeelte van deze route werd tot de 70’er jaren door tuinders gebruikt om per schuit naar de oude veiling in Sammersbrug te komen.

Het Waterschap Delfland heeft ook dit jaar aan ‘de Hollandse Vloot’ vergunning verleend om deze wateren bevaren.

Het is zondag 29 juni 2014, een beetje bewolkt en zo bleef het de rest van de dag. De regencapes en paraplu's konden dus in het foedraal blijven.

Als we dan allen op tijd in de boot zitten en de koffiepot rondgaat, wordt er direct vertrokken.

De drie uur durende vaartocht voer ons over de veelal onbekende wateren van Den Haag, Rijswijk, de Strijp, Sammersbrug, (de nieuwe stadswijk) Wateringseveld en Sion (met oude z'n buitenplaats) richting Delft. Eenmaal terug op de Vliet vallen ons de opgeknapte huizen in verschillende oude bouwstijlen op. 

Vanaf het water zijn sommige stadsdelen net onbekend terrein. Meestal race je met de auto of met de fiets naar je bestemming zonder goed om je heen te kijken.

De boot had naast een toilet ook drank aan boord zodat er genoten kon worden van wijn, bier of fris. Zelfs hartige versnaperingen gingen de boot rond.

Met zo'n vaartocht neem je alles beter in je op en geniet je van de mooiste (water)vogels en gras- en plantensoorten. Zelfs de reigers en ooievaars waren ons goed gezind.

Om 16.00 uur precies waren we weer op de plek van vertrek. Voldaan en gekleurd door de zon gingen we huiswaarts.

Een dergelijke tocht is zeker voor herhaling vatbaar. Houdt dus de nieuwsflits van de PV in de gaten.

Wilma den Heijer

 

Sinterklaas 2013

Fotoreportage van het Sinterklaasfeest bij BZK op 30 november 2013

Verslag en foto's Dagtocht Paleis Soestdijk

2013 paleis soestdijkDagtocht naar Paleis Soestdijk op vrijdag 6 september 2013: Lees het verslag en bekijk de foto's!

wandeling 200 jaar Koninkrijk sept 2013

Op 21 september 2013 werd er weer een stadswandeling georganiseerd

 

PV FEEST Bye bye Schedeldoekshaven 2013

Op donderdag 21 maart organiseerde de PVBZK een groots afscheidsfeest van het pand Schedeldoekshaven 200 met drie buffets en dansmuziek! Onze eigen DJ Ruben zorgt voor Latin, rock 'n roll en eighties muziek. Dus dat wordt Salsa, merengue, jive en free style!                   ALLEEN VOOR LEDEN VAN DE PVBZK!

Reis Leuven en Brussel van 5 t/m 7 april 2013

De PV-VWS organiseert van vrijdag 5 t/m zondag 7 april een driedaagse voorjaarsreis naar Leuven en Brussel. PVBZK-leden (met maximaal één introducé) mochten weer mee!

 

Foto's Kerstworkshop december 2012

DSC02017

Op woensdag 19 december organiseerde de PVBZK weer een workshop Kerstbloemschikken. De workshop werd gegeven door Ariane Dorst.

Bekijk nu de fotorapportage voor een kleine terugblik.

Reis Leipzig en Dresden 2011

In oktober 2011 heeft de PV een reis georganiseerd naar Leipzig en Dresden

 

Wandeling beelden Lange Voorhout

OP 25 augustus werd er een wandeling gehouden langs de beelden op het Lange Voorhout. Een gids vertelde de achtergronden van de beelden die dit jaar afkomstig waren van Chinese kunstenaars.

boekenbeurs zomer 2011

Op 21 juni 2011 werd er weer een boekenbeurs gehouden
Andries Boneschansker las voor uit zijn boeken en er werden een aantal van zijn boeken verloot en aan de piano zat Taco Snippen