Personeelsvereniging van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
home
Fotowissel
Fotowissel

mauritshuis

Donderdag 5 september 2019 

 


zelfportret rembrandtHet Mauritshuis heeft één van de belangrijkste collecties schilderijen van Rembrandt ter wereld. Ter nagedachtenis aan de 350e sterfdag van de meester-schilder van de Gouden eeuw zijn van 31 januari t/m 15 september 2019 alle 18 schilderijen te zien in de monumentale ambiance van het Mauritshuis. De tentoonstelling bestaat niet alleen uit meesterwerken zoals De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, maar ook uit schilderijen die niet langer toegeschreven worden aan Rembrandt. Deze kunstwerken zijn zelden of zelfs nooit tentoongesteld.

O.l.v van een gids wordt van elk schilderij het verhaal verteld hoe het in de verzameling van het museum is terecht gekomen. Het publiek wordt bovendien uitgenodigd te kijken en te vergelijken. Is het verschil tussen ‘wel een Rembrandt’ en ‘geen Rembrandt’ met het blote oog te zien?

Praktische gegevens:
Donderdag 5 september 2019  rondleiding van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Na de rondleiding kunt u, indien gewenst, op eigen gelegenheid nog andere meesters bezichtigen (Mauritshuis is open tot 20.00 uur).

Tijd:
Verzamelen Mauritshuis (kassa) om  15.30 uur  (tijdig aanwezig zijn s.v.p.)

 

Kosten € 12,50  (inclusief BTW)
€ 12,50 voor PVBZK-leden;
€ 12,50 voor maximaal één introducé.

Bijdrage PV BZK € 5,50 voor onderstaande kaarthouders en die lid zijn van de PV (geldt ook introducé met kortingkaart):
Museumkaarthouders, Huisvrienden van het Mauritshuis, Rembrandtpashouders, BankGiro Loterij VIP-KAART en ICOM pashouders kunnen voor 11 september 2019 het verzoek tot bijdrage aanvragen. Dit kan (na  5 september) door een mail te sturen met een kopie van de betreffende kaart/pas naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijdrage PV BZK (achteraf) is alleen mogelijk als u de kaart / pas ter plekke op 5 september kunt tonen aan organisator Louise van Delft.

Aanmelden en betalen
Aanmelden en betalen kan uitsluitend met dit formulier  uiterlijk 30 augustus  2019  (of zolang er plaats is). 

Nog geen lid?
Ben je nog geen lid van de PV en wil je je aanmelden voor deze rondleiding, word dan nu lid voor € 1,- per maand.  Lees hier hoe je lid kunt worden.

Meer informatie
Neem contact op met, Naam organisator: Louise van Delft

Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

T mobiel: 06 24 78 10 75

(max aantal deelnemers =  30 personen)